Mode, genbrug og miljø

Moden har vi gennem tiden forbundet med at skifte garderoben ud og være med på de nye trends, der rører sig. Ja, man har ligefrem begrebet ‘fast fashion’ som er et udtryk for, hvor hurtigt en ny modetrend når fra catwalken ved de store modeshows og ud i butikkerne, så den nye mode også bliver en almindelig forbrugertrend.

Moden bliver også tit forbundet med et stort forbrug, fordi nye modetrends kræver, at du udskifter garderoben hyppigt, også selv om dit tøj slet ikke er slidt. Men nu arbejder moden også på at blive bæredygtig, og som forbruger kan du selv gøre mange ting for at være med til at gøre moden bedre for miljøet. Ligesom som du kan få ordnet dit hår på en bæredygtig hårklinik i København, kan du for eksempel kombinere dit tøjindkøb, så du veksler mellem nyt modetøj, genbrugstøj – og eventuelt kombinerer de to ting. Der er intet i vejen med at kombinere et par flotte slacks, der følger tidens trend, med en lækker sweater, du har fundet i en genbrugsbutik, som der efterhånden er rigtig mange af – og ikke blot i de store byer.

Hvor genbrugstøj tidligere måske mest handlede om, at man ikke havde råd til at købe nyt tøj, er genbrug lig med en holdning til miljøet, hvis man spørger den moderne forbruger, og der er masser af mulighed for at finde lækkert tøj i en genbrugsbutik. Priserne er ofte steget i forhold til tidligere, og nogle tøjtrends er mere populære end andre – men konklusionen er, at du gør din økonomi, miljøet og klimaet en tjeneste, hvis du vælger at kombinere din garderobe, så du går med genbrugstøj som en del af din garderobe. Ved at kombinere med tøj, der følger den nyeste mode, viser du, at du har et bevidst forhold til din påklædning og ikke alene går efter at følge de seneste trends uden svælger at klæde dig i.

Tøjproduktion anses for at være ret så miljøbelastende, og ved at spare på indkøbet af nyt tøj er du dermed med til at begrænse det miljøaftryk, som din påklædning giver.