Skab historie – bliv din egen børnetøjsdesigner

Går du og drømmer om en karriere inden for et kreativt fag? Så var det måske en idé at gå hele vejen og blive designer af børnetøj? Måske kommer du – hånden på hjertet – aldrig ret meget længere end til at designe tøj til dine egne børn, men har du arbejdsevne og talent, så kan du omvendt også nå lige så langt som designeren Signe Gruelund. Hun har i løbet af en kort karriere som designer lanceret ikke mindre end to brands inden for børnetøj, nemlig Forkids og Stjerne.

Er du heldig, kommer du på listen hos Kids Brand Store, men her kan du så også finde alt det andet, som dine børn har brug for, for at være klædt på til enhver situation.

Du skal ikke være blind for, at en karriere som designer af børnetøj handler om meget andet end at være kreativ ved papir og skærm. Signe Gruelund er således tøjuddannet hos det kendte firma Nørgaard paa Strøgett, og derudover har hun taget en uddannelse som markedsføringsøkonom. Hun har desuden arbejdet hos et børnetøjsfirma og i PR- og marketingafdelingen hos det kendte designfirma Rosendahls. Så der ligger en tung erfaring bag realiseringen af drømmen om at blive selvstændig.

En af de vigtigste ting for Signe Gruelund er, at hendes designs ud over at se godt ud skal være behagelige at have på for børnene. Der skal ikke være lynlåse, der kan hapse fast i hud og ædlere dele, og som kan være besværlige for børn at have med at gøre, og tøjet skal være løst og rart.

Signe Gruelund har baseret de to brands på to koncepter. Stjernen er det, man kalder basistøj til de mindste børn, og Forkids er derimod i bredere forstand det, man kalder kollektionstøj, der typisk præsenteres ved forskellige modeopvisninger og shows forskellige steder i verden. Signe Gruelund har egen forretning og håber, at hun i de kommende år kan åbne flere butikker. Blandt andet i Aarhus og Odense, sådan at hendes tøj til børn også bliver fysisk tilgængeligt over større dele af landet.

Der er rigtig mange unge mødre, der selv designer tøjet til deres børn, og ofte går de skridtet videre og laver tøj til venindernes børn også. Og nogle tager den hele vejen og realiserer drømmen om at blive selvstændig designer af børnetøj.