Modetrends 2021

Mode er et barometer på tiden: New look, som Christian Dior søsatte med stor succes i 1947, afspejler en nøjsom tid efter 2. Verdenskrig, og blev en kæmpe succes på grund af det stramme, men alligevel afslappede og smukke snit. I dag taler vi om, at den hurtige mode er yt, og i stedet træder en mode ind, der bygger på bæredygtighed og genbrug, og slut skal det være med impulskøb og unødigt forbrug. Det er også et spørgsmål, hvor meget pels vi vil se i fremtiden, ikke mindst nu, hvor vi slet ikke har nogen minkavl i Danmark mere.

Men hvad kommer der til at ske i 2021? Jo, en af de vigtigste modtendenser vil være farvevalget, og her kommer farven hvid til at spille en meget stor rolle. Baggrunden er på den ene side, at hvid udtrykker det rene og sterile, hvilket har betydning her i en post-corona tid, og på den anden side at man altid kan sætte sine forskellige stykker tøj sammen uden farvemæssigt at komme galt afsted. Man skal dog passe lidt på med hvidt-i-hvidt, fordi det kan give en lidt konturløs krop, men så kan man variere med beige og hvide nuancer og med forskellige typer af stof og overflader.

Vi vil også se mange kvinder, der dyrker det sportslige outfit med tætsiddende tøj, som fremhæver en sportstrænet figur. Vi tror også på, at vi stadig vil se folk stikke fødderne i et par Converse sko eller støvler – deres popularitet svinger, men de dukker altid frem igen.

Derhjemme kan du understrege dit modelook ved at vælge æstetisk flotte Plakater fra Dear Sam til at udsmykke dine vægge. Hav et udvalg af plakater, som du kan skifte med, så du for eksempel til en middag matcher din påklædning og dit hjems indretning bedst muligt. Selv om vi taler om 2021 som et år, hvor vi skal tænke bæredygtigt, også når det gælder mode, er der ingen grund til, at vi ikke skal prøve at gøre det hele så smukt som muligt.

Når den hvide renhed og det sporty outfit dominerer, betyder det ikke, at der ikke er plads til andet. Vi venter også at se masser af romantik på modebilledet, men afslappet, behageligt tøj i afdæmpede nuancer, der skaber mentalt rum for flirt og hygge.