Drømmer du om iværksætteri? Start en moderne genbrugsbutik!

Shopping af genbrug og besøg i ultramoderne secondhandbutikker har aldrig været mere populært, end det er i dag. Det er med god grund! Vores miljø og klima forespørger bæredygtige løsninger, og det gælder især tekstilbranchen, hvis genbrugssalg vækster meget. Der er altså stort fokus på branchen verden over. Ligger du inde med ambitioner om at blive iværksætter, og elsker du shopping, hvorfor så ikke hoppe ind på det frembrusende marked med en secondhandshop?

Gode tips til at håndtere varer og inventar

Hvor skal man starte ud henne? Du skal naturligvis have fat i noget inventar. Det kan du på flere måder. På alverdens internetplatforme finder du rig mulighed for at købe sække med brugt tøj. Det kunne være en fiks idé som startskud, men du kan også gå din egen garderobe igennem og luge ud. Så har du i det mindste lidt at starte ud med. Med fokus på genbrug kan du med sikkerhed også bytte tøj, så du får gjort dit for at formindske salget af nyt tekstil.

Du kan desuden starte en forretning, der baserer sig på løsninger med kommissionssalg. Her kan udefrakommende, private sælgere sætte deres tøj til salg i din butik, hvorefter de modtager en forudbestemt procentdel af eventuelle salg. Afhængigt af aftalen, og for at vi kan forhindre udsmidning af mest muligt tøj, så kan det efter et antal uger eller måneder gives tilbage til ejeren.

Fysisk forretning kontra webshop

En webshop er muligvis en mere hensigtsmæssig løsning, når du starter ud, men har du midlerne til det, så er en kombination klart at foretrække. Online butikker kræver såmænd ikke meget mere end fragt- og betalingsaftaler samt lidt let, teknisk snilde i arbejdet med et WordPress- eller Shopify-tema. Med en fysisk forretning har du dog langt bedre adgang til at screene varer, som du og dine kunder ønsker at sælge. Butikken behøver ikke være arkitekttegnet. Med et par flotte tæpper og løbere, minimalistisk kunst og indretning med simple bøjlestænger kommer man umådelig langt.

Derfor bør du sælge genbrug

Grunden til, der er så stort et fokus på genbrugsbutikkerne i disse dage, er selvfølgelig, at det er en passende løsning, der er med til at føre lineære værdikæder mod mere cirkulær økonomi. En secondhandbutik bidrager ikke udelukkende ved hjælp af direkte videresalg. Du kan passende agere rådgiver og hjælper, når enkelte varer før eller siden kommer til at hænge på bøjlen i for lang tid. Vil sælgeren ikke have det tilbage, så kan du opfordre til, at vedkommende giver det videre i arv. Du kan derudover hjælpe med at rådgive om bæredygtige løsninger til genanvendelse af materialet, hvis det ikke er en mulighed. Brugt, veludnyttet tekstil fra vores tøj bruges af mange store virksomheder inden for alverdens industri.